Novice in obvestila

FEST PO ROKOVEM 2016

10. avgust 2016

Program za obiskovalce in vabilo za razstavljalce na stojnicah

 

Zavod za turizem Cerklje in Občina Cerklje v sodelovanju s partnerji pripravljata FEST PO ROKOVEM, raznovrsten sklop aktivnosti, ki se bodo odvijale v soboto, 27. avgusta 2016 v Cerkljah na Gorenjskem. Letošnji FEST PO ROKOVEM združuje pestro paleto športnih, kulturnih  in zabavnih vsebin v enem dnevu, s čimer je poskrbljeno za interese različnih skupin obiskovalcev Cerkelj.

 

V Cerkljah bo ZABAVNO! Dopoldne  boste na svoj račun prišle družine z otroci in ljubitelji živali. Vabljeni na zabavno – poučno druženje štirinožnimi prijatelji - KUŽA PAZI, Z REPKOM MIGA. Približali vam bomo veščine ravnanja s psom, njihovo vzgojo in šolanje, predstavili redke pasme, z nami bodo slavne Tačke pomagačke,… Življenje v podeželskem okolju Cerkelj boste spoznavali na otroškem žuru z mali BUjem - NA KMETIJI JE LEPO, IJA, IJA, OOOOPomerite se v igrah na kmetiji, sodelujte v kvizu, nestrpno pa vas pričakuje tudi simpatična Kravca s Krvavca, da skupaj zaplešete.

 

V Cerkljah bo AKTIVNO! Rekreativni kolesarji od blizu in daleč se lahko odločite za nižinsko etapno kolesarjenje s spoznavanjem turističnih zanimivosti Cerkelj - REKREATUR ali pa izberete gorski kolesarski vzpon na Krvavec ter se potegujete za laskavi naziv KRALJA IN KRALJICE KRVAVCA. Manj vam bo vroče, če se odločite za »vejkanje« na 1970 metrih,  v jezeru Zvoh na Krvavcu - MOUNTAIN WAKE JAM.   

 

V Cerkljah bo PO DOMAČE! Za ljubitelje kulture, plesa in druženja bo poskrbljeno v popoldansko-večernem delu Festa po rokovem. Ob predstavitvah domače obrti na stojnicah, prikazu cerkljanske tradicije klekljanja Klekljaric Lastovk in razstavi Društva likovnikov Cerklje bodo za praznično vzdušje poskrbeli Godba Cerklje in Folklora Cerklje skupaj s Cerkljanskimi gavnarji ter gostujočimi folklornimi skupinami. Eni najbolj izvirnih glasbenih tradicij na svetu, pritrkavanju v farni cerkvi, bo sledila pisana povorka folklornih skupin po centru Cerkelj, nato pa vrhunec dogajanja, folklorni festival na prostem »ZAPOJEM, ZAUKAM, DEKLETA ZASUKAM«. Obiskovalce bo nagovoril župan Občine Cerklje Franc Čebulj.

 

Vstop je prost, za pijačo in jedačo in dobro družbo poskrbljeno!

 

Vabimo tudi razstavljalce in gostince, da soustvarjate utrip prireditve FEST PO ROKOVEM.  Razstavljavcem, ki boste na FEST-u PO ROKOVEM svojo dejavnost le predstavljali, omogočamo brezplačno stojnico. Tistim, ki bi želeli v Cerkljah tudi prodajati, pa ponujamo najem stojnice oziroma prostora za gostinsko dejavnost pod zelo ugodnimi pogoji. Število mest je omejeno, zato predlagamo, da nam svojo prijavo čim prej posredujete na info@tourism-cerklje.si ali pa nas pokličite na telefon 04 28 15 822.

 

Program prireditve FEST PO ROKOVEM in prijavni obrazec za razstavljalce sta na voljo v priponki, objavljena pa sta tudi na spletni strani www.tourism-cerklje.si.

 

Dobrodošli!