Novice in obvestila

SHEMA "IZBRANA KAKOVOST SVEŽE MESO"

26. oktober 2016

S tem dopisom vas vabimo k podpisu PRISTOPNE IZJAVE  za skupinsko certificiranje za izvajanje sheme »IZBRANA KAKOVOST SVEŽE MESO«.

 http://www.kgzs.si/Portals/0/Slovenska-hrana5%5B1%5D.png

Že v avgustu smo vas predhodno obvestili, da se pripravlja za sektor mesa na nivoju države skupna promocija pod imenom »IZBRANA KAKOVOST SVEŽE MESO«, Cilj tega projekta je povečana prepoznavnost v Sloveniji pridelanega mesa pri kupcih in posledično boljšo pozicijo na trgu oziroma povečano prodajo.

 

V shemo certificiranja naj bi bili vključeni vsi udeleženci mesne verige (rejci živali, zadruge, klavnice, predelovalni obrati, trgovci). Certificirali naj bi se zato vsi rejci goveda, neglede na velikost kmetij oziroma koliko živali redijo za prodajo. V sistem certificiranja se morajo vključiti tudi rejci, ki večino živine koljejo za lastne potrebe (storitveni zakol – to je, kadar meso vzamete nazaj).

 

Zaradi zgoraj navedenih dejstev smo se v KZ Cerklje odločili, da bomo skupinsko certificiranje ponudili vsem rejcem živali, tako članom zadruge kot tudi ostalim rejcem, kateri sodelujejo z zadrugo.

 

Več informacij dobite v spodnjih priloženih dokumentih ali na internetni strani www.lokalna-kakovost.si  ali na telefonski številki  041 37 04 37 Aleš Perič Močnik.

Dokumenti: